Kannanotot

Miksi ISYY:n hallitus ei tavannut pääministeriä?

Kirjallinen kysymys on toimitettu hallitukselle ja edustajistolle 16.3.

Pääministeri Sipilä vieraili Joensuun kampuksella 14.3. Puhumassa biotalousseminaarissa. Itä-Suomen Yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan mukaan IViVan järjestämä mielenosoitus ei ole yksi niistä tavoista, jotka kuuluvat ylioppilaskuntavaikuttamisen työkalupakkiin (Uljas 15.3.). Tietojemme mukaan ISYY:n hallitus oli pääministerin vierailun aikana periferiaylioppilaskuntien tapaamisessa Rovaniemellä, eivät tapaamassa pääministeriä. Haluaisimmekin tietää, mitkä ovat ne vaikuttamisen väylät joilla ISYY:n hallitus yritti kertoa pääministerille koulutusleikkauksia koskevista linjoistaan.

Tiedämme, että verkostoituminen ja muiden ylioppilaskuntien aktiivien tapaaminen sekä yhteisistä kysymyksistä keskusteleminen on arvokasta ja tärkeää. Kokemuksesta tiedämme myös, että ensimmäisen periferiatapaamisen ohjelma on yleensä tarkoituksella vähemmän asiapitoinen, jotta muihin ylioppilaskuntatoimijoihin tutustumiselle jää aikaa.

Tiedostamme, että pääministerin aikataulu on hyvin tiukka, mutta hänelle oli varattu aikataulussa tilaa erilaisten ryhmien tapaamiselle ja uskomme, että yliopiston siivellä myös ylioppilaskunta olisi päässyt puhumaan pääministerin kanssa ainakin hetkeksi. Tässä tilanteessa olisimme toivoneet myös ylioppilaskunnan keskustalaisten opiskelijapoliitikkojen käyttävän kontaktejaan hyväksi ylioppilaskunnan asian edistämiseksi.

Haluaisimmekin ylioppilaskunnan hallituksen vastaavaan seuraaviin kysymyksiin: Miksi pääministeriä ei tavattu? Oliko ylioppilaskunta pyrkinyt pääsemään keskustelemaan pääministerin kanssa? Miksei ylioppilaskunnan hallitus ollut paikalla vastaanottamassa pääministeriä, jotta hänen kanssaan olisi voitu keskustella koulutusleikkausten perumisesta tavoilla, jotka ovat sopivia ylioppilaskunnassa?

Itä-Suomen Vihreä Vasemmisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s