Kannanotot

Pelkääkö yliopisto politiikkaa?

Joensuun Vihreä Vasemmisto on närkästynyt Itä-Suomen yliopiston tilapalvelujen päätöksestä kieltää vapaamuotoinen poliittisten esitteiden jakaminen yliopiston sisätiloissa. Poliittiset opiskelijajärjestöt eivät saa enää jakaa materiaalia itsenäisesti, vaan ainoastaan yhdessä toisten järjestöjen kanssa. Kielto kävi ilmi, kun Vasemmisto-opiskelijoiden esitteitä jakamassa olleita aktiiveja pyydettiin poistumaan Joensuun kampuksen tiloista. Samaan aikaan yliopistolla pitivät omaa esittelykojua mm. kaupungin kirjasto, partiolaiset, Joensuun kaupunki ja ylioppilaskunta.

”Linjaukset tilojen käytöstä ovat olleet kaikkea muuta kuin selviä. Tätä ennen järjestöt ovat voineet pitää pöytää ja jakaa esitteitä ilman tilavuokraa, mikä on ilmeisesti nyt kiellettyä. Tilapalvelujen on turha perustella politiikkakammoaan toiveella yhdenvertaisesta kohtelusta, koska kaikki poliittiset järjestöt eivät ole yhtä aktiivisia”, Joensuun Vihreän Vasemmiston puheenjohtaja Juha-Pekka Reijonen toteaa.

Joensuun Vihreä Vasemmisto vaatii poliittisille opiskelijajärjestöille samoja mahdollisuuksia käyttää yliopiston aulatiloja kuin ainejärjestöillä jo on. Sen sijaan yliopistoyhteisön ulkopuolisten toimijoiden kaupallisten esittelytilaisuuksien tulee olla jatkossakin maksullisia ja niiden suhteen on luotava eettinen ohjeistus.

JoViVan hallitus 4.9.2012

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s