Kannanotot

Kannanotto: Kohti alueellisesti oikeudenmukaista AMK-uudistusta!

Opiskelijajärjestö Joensuun Vihreä Vasemmisto toivoo valtioneuvostolta ja ammattikorkeakoulujen päättäviltä elimiltä harkintaa AMK-uudistuksen toteuttamisessa. Erityisen närkästyneitä järjestössä ollaan päätöksestä lakkauttaa Niittylahdessa sijaitseva Humanistisen ammattikorkeakoulun yksikkö.

”Opiskelijoiden kaupungeille ja maakunnille tuoma elinvoima on korvaamatonta. Keskittämisestä tulevien säästöjen lisäksi on nähtävä myös alueellisen korkeakouluverkon merkitys alueiden elinvoiman ylläpitäjänä. Toivoisinkin, että Itä-Suomen ammattikorkeakouluverkkoa kehitettäisiin kokonaisuutena, eikä vain Pohjois-Karjalaa kurjistaen”, huomauttaa Joensuun Vihreän Vasemmiston puheenjohtaja Antti Kettunen.

Kaikesta huolimatta järjestö suhtautuu AMK-uudistukseen maltillisen myönteisesti, koska se katsoo, että vain ammattikorkeakoulujen rahoitusta uudistamalla ja toimipisteverkkoa kehittämällä voidaan taata laadukas opetus ja tutkimus myös jatkossa, kuten myös uudistuksen tavoitteissa mainitaan.

JoViVa pitää välttämättömänä opiskelijoiden ja henkilökunnan riittävää kuulemista uudistuksen eri vaiheissa sekä demokratian vahvistamista uudistuksen kautta. Järjestö myös kannustaa opiskelijoita osallistumaan AMK-koulutuksen tulevaisuutta koskevaan keskusteluun.

Lisätietoja:
Antti Kettunen,
puheenjohtaja,
Joensuun Vihreä Vasemmisto – JoViVa ry
044-0763351

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s